Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Πήγαμε Είδαμε: Τα τρία γουρουνάκια

Στο Θέατρο Κούκλας της Ιρίνας Μπόικο γίνεται πραγματικά καταπληκτική δουλειά! Πηγαίνουμε πολλά χρόνια τώρα, από τότε που ήταν μικρό το μεγάλο μυρμηγκάκι και τώρα ήρθε η σειρά της Δέσποινας γι αυτή την όμορφη εμπειρία. Με την Καλομοίρα είχαμε δει το "Πέτα...λούδα!" και "Ο λύκος με τα επτά κατσικάκια" και τώρα με τη Δέσποινα είδαμε "Τα τρία γουρουνάκια". 


   Πριν αρχίσει η παράσταση γονείς και παιδιά αναμένουν σε ένα φιλικό χώρο όπου προσφέρεται καφές στους γονείς και τα παιδιά ζωγραφίζουν και γνωρίζονται. Ως προς την παράσταση, οι κούκλες είναι όμορφες και προσεγμένα φτιαγμένες, οι ηθοποιοί που τις οδηγούν γελαστοί κι αέρινοι και ίσως το πιο σημαντικό, όλη η παράσταση είναι κοντά στα παιδιά. Τα μικρά μας κάθονται σε μαξιλάρια μπροστά στη σκηνή, σε απόσταση αναπνοής από τις κούκλες και τους ηθοποιούς και γίνονται κι εκείνα κατά διαστήματα μέρος της παράστασης. Χορεύουν, βοηθούν στην εξέλιξη του έργου, συμμετέχουν. Οι ιστορίες είναι αποδοσμένες για τις ανάλογες ηλικίες, κατανοητές και ενδιαφέρουσες. 
   Στο τέλος της παράστασης τα παιδιά πλησιάζουν ακόμα πιο κοντά τις κούκλες, τις αγκαλιάζουν και μυούνται στο χώρο και την έννοια του θεάτρου με τον πιο γλυκό τρόπο. 


Να, εδώ, η Δέσποινα (ροζ φιόγκος) αγκαλιάζει το λύκο που δεν ήταν κακός... λίγο μόνο παρεξηγημένος. 
:-)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου