Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Γιορτή Δάσος-Μανιτάρια/ Διακόσμηση έξω

Με το πρόσωπο ροδοκόκκινο από τη χθεσινή μας εξόρμηση στας παρελάσεις -ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!-, συνεχίζουμε την περιγραφή της γιορτούλας μας, που πέρασε μεν, αλλά ακόμα την αναπολούμε με χαρά.

Λοιπόν, παραθέτω μερικές φωτογραφίες από τη διακόσμηση των εξωτερικών χώρων, δηλαδή αυλή, είσοδο, κλιμακοστάσιο. Γιατί βεβαίως βεβαίως αν δε βάλεις τον καλεσμένο στο θέμα από νωρίς, δεν γίνεται τίποτε. Πρέπει να τον προϊδεάσεις οτι κάτι μεγάλο, κάτι ανεπανάληπτο, κάτι φοβερό (με την καλή έννοια πάντα) πρόκειται να του συμβεί.

Ιδού!

Τα κουδούνια μας μπορεί να είναι ανώνυμα, αλλά είναι ανοιξιάτικα όσο δεν παίρνει!
Πασχαλίτσες αυτοκόλλητο για να ξέρει ο καλεσμένος και ποιο κουδούνι να βαρέσει...


Και ντριιιιιιιιιν το βαράει!
Αλλά έρχεται αντιμέτωπος και με μια ανακοίνωση-προειδοποίηση, γροθιά πραγματική στο στομάχι που τον καθηλώνει και τον κάνει να θέλει να ανέβει πέντε-πέντε τα σκαλιά!


Και τσουπ! Να κι ένας κορμός, εκεί στη μέση του πουθενά, αλλά όχι άσχετα, καθότι γίνεται δάσος χωρίς κορμούς;;;; (έστω και κουτσουρεμένους)


Να και τα κουκουνάρια που απειλήσαμε τον επισκέπτη οτι θα βρει στις σκάλες μας... σκορπισμένα εδώ κι εκεί σε καλούν να τα ακολουθήσεις με τελικό προορισμό... τη διασκέδαση!


Και φυσικά δε θα μπορούσαν να λείπουν και οι γνωστοί κι αγαπημένοι νάνοι. Τους στόλισες μέσα; Βάλτους κι έξω, βάλτους κι έξω! Οι νάνοι όπως είδαμε δεν είναι ποτέ αρκετοί!
Κι ο νυσταγμένος...


Κι ο "φτερνισιάρης" που λέει και το μυρμηγκάκι... 


Και βέβαια, αφού διαθέτουμε και κάλαθους δια τα γεώμηλα, οφείλουμε να τα εκμεταλλευτούμε. Τι κάνουμε; Δεν θέλει κι ερώτημα. Τους γυρίζουμε ανάποδα κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε...


Αλλά καλέ μου επισκέπτη, πρέπει από νωρίς να ενημερωθείς οτι γινόμαστε 4 χρόνων! Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία, αλλά τέσσερα ολόκληρα χρόνια πέρασαν από τη γέννηση του μικρού μου μυρμηγκιού! Τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου...


Εντάξει, έχεις ντουλάπι και το αφήνεις άδειο; Όχι ποτέ ποτέ!
Μα ένα δέντρο θα του βάλεις, μα κερί και κεράκια, μια χαρτάκια με ζωάκια, κάτι κάτι να το ομορφύνεις.


Και φυσικά τις κορνίζες με τα μανιτάρια και τον μεγαλόπρεπο σκίουρο κι αυτά τα στολίσαμε σε παράταξη να βρίσκονται προς τέρψη του ταξιδιώτη, γιατί μένουμε και ψηλά.


Και βέβαια θα σημειώσω στην παρούσα φάση, αν δεν το ψιλιαστήκατε ήδη, οτι δεν έχουμε ασανσέρ κι ο καλεσμένος πρέπει να ιδρώσει για να ανέβει, οπότε να μην του βάλουμε το κατιτίς για χάζεμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου