Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Τούρτα "Άστρα να πάνε"

Είχε η γιαγιά μου την Κυριακή τα γενέθλιά της. Για την περίσταση, λοιπόν, φτιάξαμε την τούρτα "Άστρα να Πάνε", η οποία πήρε την ονομασία της από το ντεκόρ της. 

Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα πολύ εύκολο- αλλά πολύ νόστιμο- παντεσπάνι, που περιέχει τα εξής υλικά:

- Βούτυρο 
- Ζάχαρη
- Αυγά (έβαλα δύο)
- Γάλα (λίγο)
- Αλεύρι
- Βανίλιες (έβαλα τρεις για άρωμα)

Ακριβείς ποσότητες δε σας λέω, γιατί εξαρτάται από το μέγεθος της τούρτας που θα φτιάξουμε. Εμείς θέλαμε υλικά για μία μεσαίου μεγέθους. Οπότε όλα τα υλικά είναι περίπου από ένα φλυτζάνι και το αλεύρι υπολογίζεται ανάλογα. Γενικά το έχω αυτό το κουσούρι με τις ποσότητες των υλικών που τις βλέπω με το μάτι, λόγω εμπειρίας (μπουχαχά!)

Ανακατέψαμε τα υλικά όλα μαζί (το μυρμηγκάκι το ανακατωσάρικο) και βάλαμε το γλυκό στο φούρνο για μισή ώρα περίπου. Κατόπιν το βγάλαμε από το φούρνο και αφού κρύωσε το βάλαμε σε πιατάκι. Το σημείο που θέλει λίγο μαεστρία, είναι όταν κόβεις το παντεσπάνι στη μέση, σε περίπτωση που θέλεις να βάλεις κάποιο υλικό για γέμιση. Ακούμπησέ το, λοιπόν, σε επιφάνεια, όπως αυτή του τραπεζιού, για να γίνει η ζωή σου ευκολότερη και το κόψιμο καλύτερο. 

Άπαξ και το κόψεις στη μέση μπορείς να το γεμίσεις με ό,τι τραβάει η όρεξή σου. Με κρέμες, με μαρμελάδες, με φρούτα κλπ. Εμείς βάλαμε μαρμελάδα βερίκοκο που είχαμε φτιάξει το καλοκαίρι. Έπειτα, λιώσαμε κουβερτούρα με λίγο γάλα και καλύψαμε όλο το γλυκό.

Με το μυρμηγκάκι δεν ξέραμε τι στολισμό να κάνουμε, οπότε κάναμε κάτι πρόχειρο. Πήραμε ένα κουπ-πατ αστεράκι και το γεμίσαμε με χρωματιστή τρούφα.



ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑΓΙΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου