Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Φτιάξε Ελιόψωμο

Το σαββατοκύριακο που πέρασε ήμασταν αρκετά δημιουργικοί και δραστήριοι. Πρώτα απ' όλα, πήγαμε στο γάμο της φίλης μας της Ασημίνας που έγινε στην Καμάριζα Λαυρίου (ένα μικρό χωριό στο Λαύριο) και στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου, όπου ζει και λειτουργεί ο χαρισματικός γέροντας π. Νεκτάριος. "Να ζήσετε, παιδιά, να ευτυχίσετε και να είστε πάντα αγαπημένοι και μονοιασμένοι"!

Έπειτα, μαγειρέψαμε, παίξαμε, δεχτήκαμε τον παππού Τάσο που ήρθε από τον μακρινό Πειραιά και γενικότερα ξεκινήσαμε την εβδομάδα μας πιο κουρασμένοι από ότι είχαμε κλείσει την προηγούμενη. 

Αλλά και πιο χαρούμενοι!

Για την ώρα, λοιπόν, θα επικεντρωθούμε στα μαγειρικά μας, γιατί κάναμε για πρώτη φορά μια ωραία συνταγή που μας πέτυχε και γλείφαμε και τα δάχτυλά μας (που λέει ο λόγος δηλαδή, γιατί έχουμε και κορίτσι της παντρειάς και μη μας πάρουν και τα συμπεθέρια για γιούφτους). 

Φτιάξαμε ελιόψωμα ή όπως αλλιώς τα ονομάζει η κυρία που προτείνει τη συνταγή "φοκάτσια".

Τη συνταγή την πήραμε από εδώ [http://www.alphatv.gr/Microsites/Eleni/Barouh/] και είναι εύκολη, αρκεί να έχει κανείς υπομονή για να φουσκώσει το ψωμάκι. 

Και να εδώ τα ελιοψωμάκια μας πριν το ψήσιμο:


Και εδώ πάλι μετά το ψήσιμο (ελαφρύ σολάριουμ για μπρονζέ χρώμα):


Και ήταν... μιαμ μιαμ νοστιμότατα!

Το δε μυρμηγκάκι, παραλλήλως, επιδιδόταν με μανία στο ανακάτεμα ενός κέικ και δεν άφηνε την κουτάλα από το χέρι με τίποτε. Βρε καλό μου, βρε χρυσό μου... "Θέλει κι άλλο ανακάτεμα σου λέω!".


Καλά μικρή εκκολαπτόμενη Βέφα, ό,τι πεις...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου