Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Ντύσου Άνοιξη!

Άμα μου πεις διάλεξε εποχή του χρόνου που σε αντιπροσωπεύει καλύτερα, θα πρέπει να σκεφτώ πολύ για να απαντήσω. Μη διερωτάσαι αν η ξανθιά (εγώ) θα ψηφίσει και στις εκλογές. Η πολιτική μου σκέψη είναι πιο ξεκάθαρη και δεδομένων, βέβαια, των συνθηκών. Με τις εποχές, όμως, είναι άλλο. Διατηρώ ακόμα γι αυτές τη ρομαντική εικόνα τους. Μιλώ στο μυρμηγκάκι περιγράφοντας την ιδέα τους κι αφήνω το "φαινόμενο του θερμοκηπίου" για μετέπειτα.

Να, δες την άνοιξη για παράδειγμα. Για μένα όλη η γλύκα της, βρίσκεται μέσ' το θρήνο της Παναγιάς: "ω, γλυκύ μου έαρ" - γλυκιά μου άνοιξη είπε τον Χριστό! Και περικλείει όλη την αγάπη της μάνας για το παιδί. Είναι όντως η γλυκιά μου άνοιξη το μυρμηγκάκι μου. Κι έπειτα η φύση... είναι από μόνη της ένα θαύμα. Ένα από τα δημιουργήματά Του που σε αφήνει εκστατικό. 



Δυστυχώς, στις πόλεις όπου ζούμε οι περισσότεροι, η άνοιξη δε μας χαμογελά με ζωντανό το διάπλατο χαμόγελό της. Μόνο ένα ελαφρύ μειδίαμά της διακρίνουμε δειλά. Γι αυτό εκτός απ' τα μπαλκόνια μας, εκεί που πρέπει να τη βάλουμε σε πρώτη θέση, είν μέσα στην καρδιά μας. Να βάλουμε το χρώμα και τη γλύκα και την όρεξη... για τη ζωή, για την αγάπη, για το καλό! Κι αν στην καρδιά μας είναι πιο δύσκολο να μπει, τότε ξεκινήσουμε από το έξω μας.

Εις το προκείμενο.

Απόψε θα σε ντύσω Άνοιξη!



Η στέκα στα μαλλιά που πλούσια ανεμίζουν στους ώμους- βασικό αξεσουάρ για ανοιξιάτικη εξόρμηση (http://www.accessorize.com/)


Αν δε θέλεις στέκα γιατί τα μαλλάκια σου είναι κοντά, τότε επέλεξε τσιμπιδάκι-λουλουδάκι (ροζ δαγκωτό, εννοείτε) και μπορεί και μελισσούλες να έρθουν στα μαλλιά σου (http://www.hm.com/)


Τα κοντομάνικα μπλουζάκια, τώρα που ανοίγει ο καιρός είναι ό,τι πρέπει. Βέβαια, τα μπρατσάκια είναι ακόμα γαλακτερά κι αν είναι και λίγο στρουμπουλούδικα... αλλά, δε βαριέσαι! (http://www.hm.com/)


Τα στενά παντελόνια και δη τα χρωματιστά στενά παντελόνια δίνουν κι αυτά μια πινελιά αισιοδοξίας και κονταροχτυπιούνται με τα κλασσικά μαύρα που όλες μας λίγο-πολύ προτιμούμε (http://www.zara.com/)


Κι οι φούστες μας, πρέπει να είναι κι αυτές πολύχρωμες. Αν όχι λουλουδάτες, σίγουρα ποικιλόμορφες και τρελούτσικες (http://www.hm.com/)



Αλλά και για πιο επίσημες εμφανίσεις -ειδικά τώρα που όλο και σε κάποιο γάμο θα είμαστε προσκεκλημένες- οι εντυπωσιακές ανοιξιάτικες εμφανίσεις κλέβουν τις εντυπώσεις (http://www.monsoon.co.uk/)


Μην ξεχνάμε και τα υποδήματά μας με τα οποία μπορούμε να είμαστε ανοιξιάτικες, ακόμη και με χαμηλά και άνετα (http://www.migato.gr/)


Και πιο ψηλά, αλλά εξίσου άνετα νομίζω κι αυτά χρωματιστά και λουλουδάτα (http://www.eliteshoes.gr/)


Και φυσικά, απαραίτητο γυναικείο αξεσουάρ, η τσάντα, για το γραφείο... (http://www.accessorize.com/)



... και για την έξοδο (http://www.accessorize.com/)


Και μην ξεχνάμε ακόμα: μαντίλια, εσάρπες, φουλάρια ή όπως αλλιώς θέλετε να τα πείτε (μ' αρέσουν πολύ) (http://www.hm.com/)


Όπως και τα γυαλιά ηλίου. Άλλα λίγο πιο εκκεντρικά (http://www.hm.com/)




Και άλλα για τη ντίβα που κρύβουμε μέσα μας (http://www.chanel.com/)


Φυσικά, τα κοσμήματα είναι κι αυτά στις πρώτες θέσεις της ανοιξιάτικης λίστας μας, ιδιαίτερα όταν τα σχέδιά τους ταιριάζουν με την εποχή (http://www.follifollie.com/)



Μ' αυτά και μ' αυτά, μήπως πέρασε η ώρα; Για κάτσε να δω. Δες κι εσύ το χρώμα σου (http://www.swatch.com/)



Αυτά. Έτσι, για να χαλαρώσουμε λιγάκι και να μπούμε στη διάθεση της Άνοιξης. Αλλά ακόμα κι αν δεν έχουμε διάθεση για νέες αγορές (κι εγώ περιμένω εκπτώσεις) ανοίξτε τις ντουλάπες, τα συρτάρια  και όλα τα απίθανα σημεία που εμείς οι γυναίκες συνήθως βάζουμε τα πράγματά μας και βγάλτε ό,τι χρωματιστό και λουλουδένιο έχετε. Πάρτε και της μαμάς σας και της γιαγιάς σας μη σας πω. 

Βάλτε χρώμα στη ζωή και στα όνειρά σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου