Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Πασχαλινό Τραπέζι

Η Μεγάλη Εβδομάδα πλησιάζει κι όλα τα νοικοκυριά εντείνουν τις πασχαλινές  προετοιμασίες. Γενικές καθαριότητες, ψώνια, μαγειρέματα, όλοι στις επάλξεις για τη μεγάλη μέρα της Αναστάσεως του Κυρίου μας. Έχω όμορφες παιδικές αναμνήσεις από τέτοιες μέρες οικογενειακών συγκεντρώσεων, με σούβλισμα του οβελία (και του κοκορετσίου βεβαίως, βεβαίως), τσούγκρισμα κατακόκκινων αυγών, τσουρεκοφαγώματα κι όλες τις συναφείς διατροφικές υπερβολές που ακολουθούν τη νηστεία τη Μεγάλης Σαρακοστής.
  Φέτος, το μυρμηγκάκι θα καταλάβει καλύτερα το Πάσχα, καθώς πέρσι ήταν πολύ μικρούλι. Ήδη προετοιμάζεται για τη λαμπάδα και τα δώρα από τις νονές της και προετοιμάζει κι εκείνη με τη σειρά της τα καλούδια που θα τους προσφέρουμε. Παρά τις δυσκολίες της εποχής, δε θέλουμε το μυρμηγκάκι να στερηθεί τίποτε -όχι από τα υλικά αγαθά- αλλά από το νόημα της Ανάστασης και την αγάπη & ελπίδα που φέρνει.
   Έτσι, λοιπόν, για φέτος θέλουμε να βάλουμε πολλή προσωπική δουλειά και όση τέχνη διαθέτουμε για να ακολουθήσουμε τα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου μας. Σχεδιάζουμε, λοιπόν, και τα αυγουλάκια μας να βάψουμε και τα τσουρεκάκια μας να ψήσουμε και τα κουλουράκια μας να πλάσουμε κι όλα τα σχετικά. 
   Οι ιδέες που μπορεί να πάρει κανείς μέσα από το διαδίκτυο είναι πολλλές (τα τρία "λ" για να δείξουμε πόσες πολλές είναι)! Κι επειδή έχουμε βρει ωραία πραγματάκια και χωρίς μεγάλη δυσκολία ούτε οικονομική, ούτε κατασκευαστική (βασικό), είπαμε να τα μοιραστούμε μαζί σας. Ξεκινάμε, λοιπόν, με όμορφες ανοιξιάτικες ιδέες για το στρώσιμο του πασχαλινού μας τραπεζιού.
   Το κεντρικό θέμα του τραπεζιού είναι σημαντικό, γιατί αυτό τραβά και τις εντυπώσεις. Δείτε κάποια στολίσματα για το κέντρο, όμορφα, γιορτινά, οικογενειακά, ε και κάποια λίγο τρελούτσικα....


Αρχίζω από το πιο εκκεντρικό: τι είναι, καλέ, λίγο γκαζόν στο τραπέζι;


Αυτό το Πασχαλιόδεντρο είναι από τα αγαπημένα μου. Παίρνεις κλαδιά και μικρά αυγουλάκια (ψεύτικα) και το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό.


Δε θες γκαζόν; Δε θες δεντράκι; Ε, τότε βάλε στο κέντρο του τραπεζιού σου ένα όμορφο καλαθάκι!


Κι επειδή η φύση είναι στις δόξες της, να και μια φωλίτσα με γλυκούτσικα πουλάκια μέσα.


Κάτι σε κόκκινο είναι πάντα επίκαιρο στο Πασχαλινό τραπέζι.


Και βέβαια βάζα με όμορφα ανοιξιάτικα λουλούδια δε πρέπει να λείπουν από κανένα τραπέζι, δεν είναι;


Να τα κι όλα μαζί: λουλουδάκια, γλυκάκια, στολιδάκια!


Και κατασκευές για τα μικρά μας μυρμηγκάκια...


Αυτά για σήμερα!
Θα βάλουμε κι άλλα πασχαλινά ωραία που έχουμε βρει.
Οι φωτογραφίες είναι από την αγαπημένη Μάρθα [ http://www.marthastewart.com/ ] και μια άλλη φοβερή ιστοσελίδα που μπαίνεις και "σου τρέχουν τα σάλια" (συγνώμη και για την έκφραση) [ http://blog.hwtm.com/ ].

Απολαύστε!










2 σχόλια:

  1. Φανταστικές ιδέες! Να σου πω..το γκαζόν αν και τρελούτσικο μου άρεσε, χεχε!
    Έλα και για βραβειάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαμά Κουκουβάγια Βέρα καλημέρα!
      Χαίρομαι που σου άρεσαν.
      Εσύ είσαι πολύ προχωρημένη, βρε παιδί μου.
      Αυτό με τα βραβεία δεν το έχω καταλάβει. Θα μπω στο μπλογκ σου να δω.

      Διαγραφή