Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Άλλαξέ το




Το τελευταίο διάστημα τα μυρμηγκάκια παρακολουθούν μια ιστοσελίδα αλλαγών και ανατροπών θα την λέγαμε, με τίτλο Ikea Hackers [http://www.ikeahackers.net/], καθώς σε αυτή άνθρωποι δημιουργικοί που πιάνουν τα χέρια τους αγοράζουν από το γνωστό μας κατάστημα ΙΚΕΑ διάφορα οικονομικά είδη και στην κυριολεξία «τους αλλάζουν τα φώτα». Μπορεί να είναι ράφια, κρεμάστρες, καθρέφτες, σεντόνια ό,τι βάζει ο νους και τα μεταποιούν με τέτοιο τρόπο, ώστε τελικά δε θυμίζουν σε τίποτε την αρχική τους προέλευση. Παίρνουν το χαρακτήρα, το ύφος και το γούστο του καθενός και μερικά είναι όντως κομψοτεχνήματα. Αφήστε δε που ενίοτε σχολιάζεις «καλά πως το σκέφτηκε τώρα αυτό ο άνθρωπος».
     Από εκεί, λοιπόν, τα μυρμηγκάκια παίρνουν ιδέες για κατασκευές, με ιδιαίτερη προτίμηση βέβαια σε αυτές που αφορούν σε παιδικά δωμάτια και σε παιχνίδια.
    Με χαρά και τόλμη (ταρατατζούμ-ταρατατζούμ) σας παρουσιάζουμε την πρώτη μας κατασκευή. Βέβαια, να ομολογήσουμε ότι καθώς μόλις πρόσφατα ξεκινήσαμε την καριέρα μας ως τύποι «άλλαξέ το», οι κατασκευές μας είναι κάπως απλές. Αλλά, δεν πτοούμαστε…
     Λοιπόν, η ιστορία έχει ως εξής: στο δωμάτιο του μικρού «μυρμηγκακίου» επάνω στο κομοδίνο της είχαμε τοποθετήσει κορνίζα με φωτογραφία των τριών μας. Προς αποφυγή ατυχημάτων, είχαμε επιλέξει μια απλή κορνίζα από χαρτί αγορασμένη από το ΙΚΕΑ, της οποίας κάτι έλειπε… και το βρήκαμε τι ήταν αυτό. Ήταν μια παιχνιδιάρικη διάθεση, λίγο χρώμα και ζωντάνια για να ταιριάζει καλύτερα στο μυρμηγκοδωμάτιο. Έτσι, την πήραμε και της κολλήσαμε επάνω «μπιρμπιλάκια» όπως τα λέμε, μικρές διακοσμητικές φιγουρίτσες από φελιζόλ.

Ιδού το πριν:

Ιδού και το μετά:




Και που να δείτε και τις φατσούλες μας μέσα.
Αριστούργημα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου